"Alkalmazott üzleti intelligencia
és adattudomány vezetőknek"

Képzés

Komoly cégeknek, komoly szakértőkkel.

"A rövidülő ellátási láncok mellé feszesebb munkafolyamatok szükségesek, így egyetlen nap is már hatalmas nyereség lehet. De a munkaerőhiányos európai gazdaságokban a felszabaduló humánerőforrás is hatalmas előnyt jelent. Módszertanainkkal ennek modernizálásában szeretnénk segíteni."

Stratégiai áttekintés és képzés

Több évtizedes IT megoldás szállító tevékenységünk egyik alapvető tapasztalata, hogy a vállalatok tevékenysége során hatalmas mennyiségű adat keletkezik, melyek egymástól elszigetelt, egyedi rendszerekben, sokszor pusztán Excel fájlokban érhetőek el, ezért a bennük lévő adattudás nehezen kinyerhető és nagy kihívást jelent azt stratégia döntések támogatására és a működés optimalizálására elérhetővé tenni.

A technológiai fejlődés olyan eszközöket és szolgáltatásokat ad számunkra ma már, melyekkel alacsony költségek mellett is bárhol megvalósulhat az ún. *adatvezérelt üzleti működés*, ahol a cég döntéshozói bármely pillanatban átlátják azokat a területeket, melyek optimalizálásra vagy új bevétel források termelésére adnak lehetőségeket.

Mondhatjuk, hogy a cloud computing és a data science korszakában élünk, ahol mindenki számára elérhetővé válik a vállalatati üzleti intelligenca, a gépi tanulás és a modern, felhő alapú adatraktárakra épülő adatvizualizáció.

Fontosnak látjuk, hogy ezeket a lehetőségeket és a bennük lévő potenciált egy egyedileg kifejlesztett stratégiai workshop formájában eljuttassuk azoknál a szervezeteknél, melyek lehet még elején járnak a BI (üzleti intelligencia) és a modern adatkezelő felhőtechnológiák adaptációjának az útján, de nyitottak és elkötelezettek azért, hogy a céget adatvezéreltté és ezáltal még hatékonyabbá és produktívabbá tegyék.

Kinek szól?

Ezt a képzést minden olyan vezetőnek, stratégiai tanácsadónak vagy elemzőnek ajánljuk, aki szeretné megismerni az üzleti intelligencia rendszereket, az ún. data engineering-et, a modern felhő alapú adatvizualizációt és a következő generációs gépi tanulásra épülő döntéselőkészítő alkalmazások képességeit, alapfogalmait és technológiai építőköveit.

Várunk minden cégvezetőt, aki szeretné megérteni, hogy a saját szervezetén belül mire, mikor és hogyan érdemes ezeket a technológiákat alkalmazni és mindebből milyen haszna származik a cégnek a működés során.

Miért érdemes részt venni?

Kiemelt figyelmet szenteltünk annak, hogy előzetes ismeretek nélkül is bárki számára érthető legyen

Az alap megértettségekből kiindulva, folyamatosan építkezve, egy teljes képet alkotunk arról, hogy mit jelent egy céget adatvezérelt alapokra helyezni.

A részvétellel nemcsak időt, hanem a szerteágazó technológiák és a bennünk lévő lehetőségek feldolgozására fordított energiát is optimalizálhatjuk

Élő példákon keresztül bemutatjuk, majd közösen ki is próbáljuk az eszközöket, ezáltal gyakorlati élményeket is szerzünk minta adatokon egy élő felhős környezetben.

Az első workshop időtartama 3 óra, kiegészítve egy opcionális, személyre szabott konzultációs lehetőséggel, melynek ideje szabadon megválasztható.

Az előadóról

Mondovics János

mondovics.janos@hlb.hu

A Budapesti Műszaki Egyetemen 1976-ban gépészmérnöki, majd 1981-ben gazdasági mérnöki diplomát szerzett. Szakmai pályafutását a Gépipari Technológiai Intézetben gyártáslogisztikával kezdte, 1986-tól pedig reengineering, illetve válságkezelési feladatokkal foglalkozott. 1987-től IT igazgató, majd 1990-től kereskedelmi igazgató. 1994-ben csatlakozott a Colgate-Palmolive Hungary Kft-hez projekt és termelés tervezési vezetőként, majd 1995-től a Dreher Zrt (SABMiller Europe) logisztikai tervezési vezetője. 2008-tól az IFKA Logisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója, majd 2012-től a Bonitat Kft logisztikai tanácsadója.

A szakmai közélet aktív szereplője, az MLBKT elnökségi tagja volt a 2000-es évek első évtizedében. Itt öt éve a Forecasting tagozatot vezeti. Pályafutása során csaknem 50 előadást tartott, mintegy 55 szakcikket írt, 8 riport készült vele és 2 könyv társszerzője. MLBKT logisztikai magiszter. Meghívott előadó volt a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Central European University-n, a Miskolci Egyetemen és az Általános Vállalkozási Főiskolán. Óraadóként logisztikát és ellátási lánc menedzsmentet tanított a Budapesti Gazdasági Főiskolán/Egyetemen. Az utóbbi időben forecastingot tanít az MLE Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzésén.

Szakmai gyakorlata középpontjában a logisztika üzleti vonatkozásai, összefüggései állnak: a kibocsátó és elosztó rendszer optimuma. Ezen belül szakmai és üzleti érdeklődése, aktivitása a stratégiai és operatív előrejelzési problémák felé irányul.

30+ év szakmai tapasztalat

Forecasting specialista

Innovatív szemlélet

Működés optimalizálás

30+ év szakmai tapasztalat

Forecasting specialista

Innovatív szemlélet

Működés optimalizálás

Hogyan épül fel a képzés?

A tartalomból

01

Mit értünk adatvezérelt működés és üzleti intelligencia rendszerek alatt?

01

02

Hogyan nyerhetjük ki és miként tároljuk a különböző rendszerekben keletkezett információkat, hogy azok felhasználhatóak legyenek üzleti intelligencia alkalmazások számára?

02

03

Bevezetés a data engineering-be

03

04

Milyen adatvizualizációs eszközöket a Felhő számunkra?

04

05

Bevezetés az alkalmazott data science-be

05

06

Milyen stratégiai kérdésekre ad választ az adattudomány?

06

07

Mi a gépi tanulás és milyen eszközöket ad a vezetők számára?

07

Első lépésként foglaljon időpontot egy
ingyenes 1 órás beszélgetésre!

A beszélgetésen felmérjük az Önöknél kiküszöbölhető problémákat, valamint bemutatjuk módszerünket, mely segítségével ugrásszerűen fejleszthetnek vállalati IT infrastruktúrájukon.